Συνάντηση δημάρχων στη Λαμία για τη διοικητική μεταρρύθμιση

Συνάντηση δημάρχων στη Λαμία για τη διοικητική μεταρρύθμιση
22 Μαρτίου 2017, 13:01
A+ A-
Οι ομιλητές συμφώνησαν ότι η Αυτοδιοίκηση δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από την κεντρική εξουσία. 

Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου η διευρυμένη συνεδρίαση των αιρετών των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, με θέμα τη διοικητική μεταρρύθμιση και τις επικείμενες αλλαγές του Καλλικράτη.

Παρέστησαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, καθώς και εκπρόσωποι από τις παρατάξεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Από το σύνολο σχεδόν των ομιλητών τονίστηκε ότι η Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από την κεντρική εξουσία και ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί πραγματικά τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και την αλλαγή του Καλλικράτη.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι το Πόρισμα του Υπουργείου Εσωτερικών για την πολυδιαφημισμένη αλλαγή του Καλλικράτη και τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ θα έπρεπε να αποτελεί βάση για συζήτηση, δεν προσφέρει αυτή την υπηρεσία και δεν οδηγεί σε αλλαγές. 

Όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος, η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών απέχει πολύ από τη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η χώρα. Δηλαδή δεν οδηγεί σε μια νέα συγκρότηση της πολιτείας με πολυεπίπεδη δημοκρατική διακυβέρνηση, με ανακατανομή εξουσίας μεταξύ Επιτελικού Κράτους, Περιφερειών και Δήμων, εφαρμόζοντας τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας. 

Επιστροφή