Η πιο γλυκιά τάρτα σοκολάτας

Η πιο γλυκιά τάρτα σοκολάτας
24 Νοεμβρίου 2020, 06:00
A+ A-
Για να γλυκαθούμε...

Λίγη γλύκα στη ζωή μας την χρειαζόμαστε, για το λόγο αυτό ας φτιάξουμε μια γλυκιά τάρτα σοκολάτας... για όσους είμαστε στο σπίτι.

Υλικά συνταγής

Υλικά συνταγής

150 γρ. βούτυρο, φρέσκο
200 γρ. μαύρη ζάχαρη
200 γρ. αυγά
1 δόση βανίλια, σε σκόνη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
30 γρ. αλεύρι, μαλακό
10 γρ. κακάο, σε σκόνη

Για τη ζύμη πάστα φλώρα

125 γρ. βούτυρο
60 γρ. ζάχαρη άχνη
2 γρ. αλάτι, ψιλό
50 γρ. αυγά
1 δόση βανίλια, σε σκόνη
30 γρ. περίπου ξύσμα πορτοκαλιού
220 γρ. αλεύρι, μαλακό
Λίγο μπέικιν πάουντερ
30 γρ. σκόνη κακάο

Τι κάνουμε

Πρώτα από όλα, φτιάχνουμε τη ζύμη μας. Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού, το βούτυρο και το αυγό.

Παράλληλα, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ σ' ένα μπολ, τα προσθέτουμε κι αυτά και ζυμώνουμε.

Όταν η ζύμη γίνει εύπλαστη, την ανοίγουμε με πλάστη και την απλώνουμε σ' ένα βουτυρωμένο ταψάκι 20 εκατοστών (η ζύμη πρέπει ν' αγκαλιάζει και τα τοιχώματα του ταψιού).

Έπειτα, προχωράμε με την σοκολατένια γέμιση. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο, ν' αφρατέψουν.Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει προηγουμένως σε μπεν-μαρί, η οποία πρέπει να είναι χλιαρή και μετά την κρέμα γάλακτος.

Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι, το οποίο έχουμε ανακατέψει με το κακάο.

Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη ζύμη της τάρτας και ψήνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα.

 

Επιστροφή