Ο Chef Προτείνει
Σκαλτσούνια νηστίσιμα
Η νηστεία για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει και πολλοί είναι οι πιστοί που την ακολουθούν. Σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή, που είναι ναι μεν νηστίσιμη αλλά το σίγουρο είναι ότι θα φαγωθεί και από εκείνους που δεν τηρούν τη νηστεία.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 ποτήρια σπορέλαιο
- 1 ποτήρι ρετσίνα ή μπύρα
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 400 γρ. πορτοκάλι γλυκό ή μαρμελάδα
Τι κάνουμε
Καταρχήν χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο, και προσθέτουμε την ρετσίνα ή την μπύρα. Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο "να ξεκουραστεί" για 1/2 ώρα.
Ανακατεύουμε το καρύδι με το πορτοκάλι ή την μαρμελάδα για να ετοιμάσουμε την γέμιση
Παίρνουμε ένα κομματάκι ζύμης στην χούφτα μας και το πλάθουμε, βάζοντας μέσα του ένα κουτάλι γέμιση, και κλείνουμε την ζύμη σε μισοφέγγαρο.
Ψήνουμε τα σκαλτσούνια για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε απο το φούρνο τα σκαλτσούνια, τα ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο (προαιρετικά) και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Τα σκαλτσούνια μας είναι έτοιμα! Εαν θέλουμε βάζουμε λίγη κανέλα για γαρνίρισμα.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Συνταγές για κρύο...
[15/01/2021 - 06:00]
Οταν η θερμοκρασία πέφτει και το κρύο τσουχτερό, οι νόστιμες συνταγές είναι το καλύτερο γιατρικό! ...περισσότερα
