Πιατέλα με ψαρικά (6 άτομα)
25 Μαρτίου 2011, 12:00
* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Εθνική εορτή και Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά την ημέρα αυτή το ψάρι, ο μπακαλιάρος και γενικά τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Ας ετοιμάσουμε λοιπόν ένα πιάτο με ψαρικά και ας γιορτάσουμε αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Φτιάχνεται και τις επόμενες μέρες!
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 3 μπαρμπούνια
• 12 γαύρους
• 6 φιλέτα γλώσσας
• 3 καλαμάρια
• 150 γραμ. κορν φλάουρ
• 1/4 κούπας ελαιόλαδο
• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 3 λεμόνια (χυμός)
• 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες ψιλοκομμένες
• 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφαιρώ τα κεφάλια του γαύρου και φιλετάρω αυτόν και τα μπαρμπούνια. Χωρίζω στη μέση τα φιλέτα της γλώσσας. Κόβω τα καλαμάρια σε χονδρά δακτυλίδια. Αλατοπιπερώνω τα ψαρικά και τα τοποθετώ σε μπολ με το λάδι για 1 ώρα.
Τα περνώ από το κορν φλάουρ και τα ψήνω σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι ελαφρά λαδωμένο, 7 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Σε καθαρό τηγάνι προσθέτω 4 κουταλιές λάδι και σοτάρω ελαφρά το σκόρδο, προσθέτω το μαϊντανό, το χυμό του λεμονιού και τις ντομάτες, σιγοβράζω για 7 λεπτά.
Καρυκεύω και σερβίρω τα ψαρικά μου με τη σος του ελαιόλαδου.
Απολαύστε τα!
Με αφορμή την 25η Μαρτίου, βάλτε περισσότερο ψαράκι στο τραπέζι της οικογένειας.
* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Εθνική εορτή και Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά την ημέρα αυτή το ψάρι, ο μπακαλιάρος και γενικά τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Ας ετοιμάσουμε λοιπόν ένα πιάτο με ψαρικά και ας γιορτάσουμε αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Φτιάχνεται και τις επόμενες μέρες!
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 3 μπαρμπούνια
• 12 γαύρους
• 6 φιλέτα γλώσσας
• 3 καλαμάρια
• 150 γραμ. κορν φλάουρ
• 1/4 κούπας ελαιόλαδο
• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 3 λεμόνια (χυμός)
• 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες ψιλοκομμένες
• 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφαιρώ τα κεφάλια του γαύρου και φιλετάρω αυτόν και τα μπαρμπούνια. Χωρίζω στη μέση τα φιλέτα της γλώσσας. Κόβω τα καλαμάρια σε χονδρά δακτυλίδια. Αλατοπιπερώνω τα ψαρικά και τα τοποθετώ σε μπολ με το λάδι για 1 ώρα.
Τα περνώ από το κορν φλάουρ και τα ψήνω σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι ελαφρά λαδωμένο, 7 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Σε καθαρό τηγάνι προσθέτω 4 κουταλιές λάδι και σοτάρω ελαφρά το σκόρδο, προσθέτω το μαϊντανό, το χυμό του λεμονιού και τις ντομάτες, σιγοβράζω για 7 λεπτά.
Καρυκεύω και σερβίρω τα ψαρικά μου με τη σος του ελαιόλαδου.
Απολαύστε τα!