Τούρτα παγωτό βανίλια
Συνεχίζουμε να σας δίνουμε συνταγές για τούρτες - παγωτό, διότι το καλοκαιράκι το απαιτεί. Τι πιο ωραίο από παγωμένη γεύση τώρα που η θερμοκρασία αποφάσισε να ανέβει... τελικά.
Υλικά
-
1 γάλα εβαπορέ πλήρες
-
1 ζαχαρούχο γάλα
-
1 κουτί σαντιγί μόρφατ
-
Για τη βάση μπισκότου
-
125 γρ βούτυρο Τύπου Κέρκυρας
-
300 γρ μπισκότα digestive
-
200 γρ μπισκότα τριμμένα
Εκτέλεση
-
Χτυπάμε τη μόρφατ να αφρατεψει προσθέτουμε το ζαχαρούχο χωρίς να σταματάμε το χτύπημα και αφού γίνει σαντιγί προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και αναμιγνύουμε καλά να γίνει ανάλαφρο
-
Βάζουμε σε ένα μπολ παγωτού σκεπασμένο για 1 ώρα.. Βγάζουμε και ξαναχτυπάμε για λίγο. Μετά από 1 ώρα επαναλαμβανουμε. Αυτή τη διαδικασία τη κάνουμε 4 φορές.. Αν έχουμε παγωτό μηχανή δε χρειάζεται να κάνουμε τα χτυπήματα.
-
Βάση μπισκότου.. Λιώνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε τα μπισκότα. Ενώνουμε τα. μείγματα και απλώνουμε σε φόρμα 26 εκ αφού κρυώσει απλώνουμε το παγωμένο παγωτό και τα τριμμένα μπισκότα και βάζουμε στη κατάψυξη Σερβίρουμε με σοκολάτα βύσσινο και ότι άλλο θέλουμε!!!