Ο Chef Προτείνει

Μοναδική τάρτα Κις Λορέν

Μοναδική τάρτα Κις Λορέν
24 Σεπτεμβρίου 2021, 08:57
Από τη Γαλλία

Η αλμυρή τάρτα Κις Λορέν, έχει τις ρίζες της στη Γαλλία. Είναι τόσο χορταστική που μπορείτε να την απολαύστε για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • λίγο αλάτι
  • 3 κ.σ. νερό
  • 225 γρ. μπέικον
  • λιγο μοσχοκαρυδο
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 150 γρ. τυρί
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. βούτυρο, μαλακό
  • Λίγο αλάτι
  • 2-3 κ.σ. νερό, παγωμένο
  • 225 γρ. μπέικον, σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο
  • 150 γρ. τυρί έμενταλ, τριμμένο
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο.

Ρίχνουμε εκεί το βούτυρο, το αυγό, το αλάτι και τρίβουμε με τα δάχτυλα μας αυτό το μείγμα, μέχρι να γίνει σαν σωρός από ψίχουλα.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε το παγωμένο νερό και ζυμώνουμε καλά.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και την παγώνουμε για 20 λεπτά.

Έπειτα, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό και την στρώνουμε σε μια φόρμα για τάρτα διαμέτρου 20-22 εκατοστών.

Ψήνουμε τη ζύμη για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Κατόπιν, τηγανίζουμε το μπέικον (σκέτο, χωρίς λιπαρή ύλη) για 5 λεπτά και μετά το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο χωρίς να ξανθίσει.

Ρίχνουμε το μπέικον, το τυρί και το κρεμμύδι μέσα στην τάρτα.

Περιχύνουμε τα υλικά της τάρτας με αυτό το μείγμα.

Τέλος, ψήνουμε την τάρτα για 25 με 30 λεπτά ακόμα στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.