ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΑΝΗΣ: Εδρασα γρήγορα για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΑΝΗΣ: Εδρασα γρήγορα για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
25 Οκτωβρίου 2021, 11:11
A+ A-
Τι απαντά ο Αντιπεριφερειάρχης στην καταγγελία της Ενωσης Συλλογων Γονέων και Κηδεμόνων.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κώστας Γαλάνης απαντώντας στην καταγγελία που έκανε εναντίον του η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων (θυμηθείτε εδώ τι αναφέρει η καταγγελία). 

Ο Αντιπεριφερειάρχης υποστηρίζει ότι έδρασε γρήγορα σχετικά με την προετοιμασία της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου και ότι την ενημέρωση των σχολείων είχαν οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κυρίου Γαλάνη έχει ως εξής:

"Σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμά σας (ανάρτηση), το οποίο αναφέρεται  σε μένα προσωπικά για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, σας γνωρίζω τα εξής:

Κατά την διάρκεια της Τρίτης 19 Οκτωβρίου ήρθε στην Π.Ε. Εύβοιας, στο Γραφείο του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών περί του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.  Άμεσα το Γραφείο του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη ανέλαβε την οργάνωση της σύσκεψης των υπευθύνων φορέων για την διοργάνωση και την τέλεση της παρέλασης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 , στο γραφείο μου, στην οποία συμμετείχα συντονιστικά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο ειδικός σύμβουλος του Γραφείου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας και εκπρόσωποι:

-  Της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας

-  Του Δήμου Χαλκιδέων

-  Της Λιμενικής Αστυνομίας

-  Της Σχολής Πεζικού 2ο Επιτελικό Γραφείο

-   Της Αστυνομικής Δ/νσης 

-   Της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

-    Της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι οδηγίες του ανωτέρω εγγράφου, για την τήρηση αυστηρά της χρονικής διάρκειας  της παρέλασης εντός  διαστήματος 40-60 λεπτών ,  η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για τον covid και οι απαραίτητες ενέργειες του κάθε αρμόδιου φορέα  για την πληρέστερη οργάνωση και την τέλεση της παρέλασης.

Υ.Γ.  Οι Δ/ντές των Σχολείων ενημερώθηκαν από τις αντίστοιχες Δ/νσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης."

 

Επιστροφή