Ο Chef Προτείνει

Μπεκρή μεζέ

Μπεκρή μεζέ
5 Νοεμβρίου 2021, 06:00
Για τους καλοφαγάδες

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε στην καυτή κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο, το κύμινο, τον κύβο και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε τον πελτέ, το μέλι, το νερό και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50-60 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ρίγανη, ελαιόλαδο, πιπέρι, φέτα και ψωμί.