Ο Chef Προτείνει

Κανελόνια με κιμά και τυρί Philadelphia

Κανελόνια με κιμά και τυρί Philadelphia
19 Νοεμβρίου 2021, 06:00
Μπουκιά και νοστιμιά

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κιμά μαγειρεμενο
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 2 κουταλιές Φιλαδέλφεια (εγώ είχα χωρίς λακτόζη)
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού γάλα
  • 1 χούφτα τυρί τριμμένο να πάει παντού
  • 1 φέτα τυρί του τοστ κομμένη σε κομματάκια και μοιρασμένη

Τι κάνουμε

Μαγειρεύουμε τον κιμά. Μόλις είναι έτοιμος τον αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια και βάζουμε και λίγο στον πάτο του ταψιού.

Μόλις έχει κρυώσει λίγο ξεκινάμε να γεμίζουμε τα κανελόνια μας. Πρέπει να τα γεμίσουμε μεν, αλλά όχι να ξεχειλίσει κι η γέμιση.Τα πατάμε να κατέβει η γέμιση και συνεχίζουμε το γεμισμα.Μόλις τα έχουμε γεμίσει όλα, απλώνουμε τη Φιλαδέλφεια και περιχύνουμε το ταψί με το γάλα.Το γάλα το βάζουμε γιατί πέρα από το ότι θα δώσει μια ωραία γεύση στα κανελόνια μας, χρειαζόμαστε και ένα υγρό στοιχειο για να μαλακώσουν και να ψηθούν.

Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για κάνα μισάωρο και τότε τα κοιτάμε να δούμε αν έχουν μαλακώσει αρκετά. Αν έχουν μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε το τυρί το τριμμένο και το τυρί του τοστ σε κομμάτια να πάνε παντού. Αν θέλει κι άλλο μαλάκωμα το αφήνουμε να μαλακώσει και να ψηθεί κι άλλο και προσθέτουμε μετά τα τυριά και αφήνουμε στον φούρνο μέχρι να έχουν ψηθεί καλά τα ζυμαρικά μας και να έχουν λιώσει τα τυριά.Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, σβήνουμε τον φούρνο και σερβίρουμε ζεστά

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιαουρτίνη

Γιαουρτίνη
Ο Chef Προτείνει
[22/11/2021 - 06:00]

Από τις συνταγές μιας άλλης εποχής ...περισσότερα

Γκούλας: Η σούπα για το πολύ κρύο

Γκούλας: Η σούπα για το πολύ κρύο
Ο Chef Προτείνει
[16/11/2021 - 09:54]

Η πικάντικη συνταγή από την Τσεχία ...περισσότερα

Μπεκρή μεζέ

Μπεκρή μεζέ
Ο Chef Προτείνει
[05/11/2021 - 06:00]

Για τους καλοφαγάδες ...περισσότερα