Μηλόπιτα με σιμιγδάλι
10 Δεκεμβρίου 2021, 06:00
Πανεύκολη και λαχταριστή
Ιδανικό σνακ για τη δουλειά ή το σχολείο, καθώς τη μηλόπιτα τη λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
- 5 μήλα τριμμένα
- χυμός 1 λεμονιού
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. κανέλα
Για την ζύμη (φόρμα ή ταψάκι 24 εκ.)
- 1 ποτήρι ζάχαρη 200 γρ.
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό 170 γρ.
- 1 φλιτζάνι αλεύρι 130 γρ.
- 1,5 κ.γ. baking powder
- 1 ποτήρι γάλα 200 ml
- 30 γρ. βούτυρο
Τι κάνουμε
Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη. Τοποθετούμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού, την ζάχαρη και την κανέλα. Χωρίζουμε σε 3 μέρη και αφήνουμε στην άκρη.
Για την ζύμη
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με σύρμα χειρός ή με μια σπάτουλα. Χωρίζουμε σε 4 ποτήρια το μείγμα σε ίση ποσότητα.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια φόρμα για κέικ ή ένα ταψάκι και αλείφουμε με λάδι.
- Ρίχνουμε το πρώτο μέρος του ξηρού μείγματος στη φόρμα. Στρώνουμε το πρώτο μέρος των μήλων.
- Ρίχνουμε ομοιόμορφα το δεύτερο μέρος του ξηρού μείγματος. Στρώνουμε το δεύτερο μέρος των μήλων.
- Ρίχνουμε ομοιόμορφα το ένα τρίτο του ξηρού μείγματος. Μοιράζουμε το ένα τρίτο των μήλων ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε ξηρό μείγμα στην τελευταία στρώση και κατανέμουμε ομοιόμορφα.
- Βάζουμε 30 γραμμάρια βούτυρο σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα. (ίσως χρειαστεί + 50 ml γάλα παραπάνω)
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο.
- Κάνουμε τρύπες έτσι ώστε το γάλα να εισχωρήσει στο μείγμα του κέικ. Ρίχνουμε το γάλα σε όλο το κέικ.
- Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-50 λεπτά.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.