Γαλακτοφέτες

Γαλακτοφέτες
27 Ιανουαρίου 2022, 13:01
A+ A-
Για μικρούς και για μεγάλους  

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

  • 5 αυγά
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 βανίλιες
  • 40γρ. αλεύρι
  • 30γρ. κακάο
  • 2 κ.σ. νερό
  • Για την κρέμα:
  • 5γρ. φύλλα ζελατίνη
  • 60γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. μέλι
  • 250γρ. μασκαρπόνε
  • 1 βανίλια
  • Για την επικάλυψη (προαιρετικά):
  • Κουβερτούρα

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι:
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη. Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και το νερό.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτουμε τη μαρέγκα και τα στερεά υλικά, εναλλάξ σε δόσεις, στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα..
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 7 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει, το ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για την κρέμα:
Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήνουμε 3-4 λεπτά να μαλακώσει.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ζεσταίνουμε το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα. Βάζουμε τη ζελατίνη (καλά στυμμένη) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πέσει η θερμοκρασία.
Βάζουμε το μέλι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη συναρμολόγηση:
Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση.
Καλύπτουμε τη επιφάνεια με την κρέμα και βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι.
Το μεταφέρουμε σε ένα δίσκο, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε μπάρες.
Αν θέλουμε βουτάμε τις μπάρες σε λιωμένη σοκολάτα και τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Επιστροφή