Ο Chef Προτείνει

Καλαμαράκια γεμιστά

Καλαμαράκια γεμιστά
5 Απριλίου 2022, 09:57
Με σταφίδες, ρύζι σβήνοντας με κρασάκι

Υλικά: 

  •  4 καλαμάρια μεγάλου μεγέθους
  •  1 και 1/3 του φλιτζανιού ηλιέλαιο
  •  1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  •  1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  2 κ.σ. σταφίδες
  •  1 φλιτζάνι ρύζι
  •  1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί αρετσίνωτο
  •  αλάτι – πιπέρι
  •  ελαιόλαδο

Αρχικά καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, αφαιρώντας το εσωτερικό τους, κόβουμε το κεφάλι και έπειτα τα ψιλοκόβουμε. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά. ‘Έπειτα προσθέτουμε και τα καλαμαράκια και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.Θα σβήσουμε με το μισό κρασί και στη συνέχεια ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Περίπου μετά από 15 λεπτά προσθέτουμε 4 φλυτζάνια νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.

Αφού βεβαιωθούμε ότι το φαγητό έχει βράσει καλά, ρίχνουμε τις σταφίδες, το ρύζι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά του. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Συνεχίζουμε με το γέμισμα των καλαμαριών έχοντας για βοήθεια ένα μικρό κουταλάκι, προσέχοντας να μην τα γεμίσουμε μέχρι πάνω για να μπορούν να κλείσουν μετά με μια σκληρή οδοντογλυφίδα και να μην χάσουμε τη γέμιση. Τοποθετούμε τα καλαμάρια σε ένα πυρίμαχο σκεύος πασπαλίζοντας τα με μαϊντανό, αλατοπίπερο και περιχύνουμε και το υπόλοιπο κρασί. Τέλος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30’ λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ψηθούν ακόμη 20΄λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τυροπιτάκια

Τυροπιτάκια
Ο Chef Προτείνει
[12/08/2022 - 07:00]

Κλασικό και αγαπημένο σνακ ...περισσότερα

Πατατοκεφτέδες με τόνο

Πατατοκεφτέδες με τόνο
Ο Chef Προτείνει
[29/07/2022 - 07:00]

Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό για κάθε τραπέζι ...περισσότερα

Κέικ καρότου

Κέικ καρότου
Ο Chef Προτείνει
[22/07/2022 - 07:00]

Υγιεινό και νόστιμο ...περισσότερα