Ο Chef Προτείνει

Λικέρ φράουλα

Λικέρ φράουλα
6 Μαΐου 2022, 08:12
Κατακόκκινο και αρωματικό

Εύκολη συνταγή για λικέρ, κατακόκκινο. Για να είναι ρόδινη η ζωή σας σαν το χρώμα της φράουλας.

 

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 700 ml. βότκα
  • 700 γρ. ζάχαρη

Διαλέξτε σφιχτές ώριμες φράουλες. Πλύνετέ τις προσεχτικά, χωρίς να αφαιρέσετε το κοτσάνι για να μην ρουφήξουν νερό.

Αφαιρέστε το κοτσάνι και βάλτε τις σε ένα βαθύ σκεύος με καπάκι…

Προσθέστε τη βότκα, κλείστε το σκεύος με το καπάκι και βάλτε το στο ψυγείο.

Αφήστε το να σταθεί για δυο ημέρες.

Αφού περάσει το διήμερο αφαιρέστε και πετάξτε τις φράουλες.

Στην βότκα που θα έχει πάρει ένα ωραιότατο ροζέ χρώμα και θα έχει απορροφήσει την ευωδιά και όλες τις ουσίες της φράουλας, προσθέστε τη ζάχαρη.

Ανακατέψτε και αφήστε να σταθεί για δυο ακόμα ημέρες εκτός ψυγείου στο σκεύος με κλειστό το καπάκι…

Περάστε το λικέρ από τουλουπάνι ή λεπτή σίτα ή φίλτρο του καφέ και έχετε έτοιμο λικεράκι για κάθε ώρα και στιγμή.

Φυλάξτε το σε γυάλινο μπουκάλι.