Ο Chef Προτείνει

Μοσχαράκι με πιπεριές

Μοσχαράκι με πιπεριές
18 Νοεμβρίου 2022, 07:00
Αναδύονται μυρωδιές

Υλικά:

• 1.200 γραμ. μοσχάρι χτένι σπάλας

• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 4 πιπεριές πολύχρωμες σε λωρίδες

• 1 σκελίδα σκόρδο

• 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

• 1 ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια

• 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε με μαχαίρι πρώτα το κρέας σε μερίδες και το ροδίζουμε στην κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο (από τη συνολική ποσότητα της συνταγής) για 6-7 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε περίπου για 5 λεπτά, ώσπου να γίνει διάφανο.

Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε το κρέας για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό, γιατί στο τέλος θέλουμε να μείνει μόνο με το λάδι του. Όχι με πολλή σάλτσα!

Όταν το κρέας θα είναι σχεδόν έτοιμο, ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές για 4-5 λεπτά, να λαδωθούν καλά.

Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Αδειάζουμε τις πιπεριές στο κρέας.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ολοκληρώνουμε το βρασμό του φαγητού για λίγα λεπτά ακόμα.

 

Καλή σας απόλαυση!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ