Ο Chef Προτείνει

Τορτελίνια με σάλτσα και μοτσαρέλα

Τορτελίνια με σάλτσα και μοτσαρέλα
14 Νοεμβρίου 2022, 07:00
Εύκολο και απολαυστικό!

Υλικά:

• 500 γραμ. τορτελίνια με κρέας

• 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 1,5 κιλό φρέσκες ντομάτες τριμμένες

• 1 κ.γ. θυμάρι

• 1 κ.γ. ρίγανη

• 1 κ.γ. δυόσμος

• 1 κ.γ. ζάχαρη

• αλάτι

• πιπέρι

• 1 φλιτζάνι παρμεζάνα

• 250 γραμ. μοτσαρέλα σε μικρά κυβάκια

 

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα για 45 λεπτά να δέσει.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα τορτελίνια και τα στραγγίζουμε.

Τα ρίχνουμε στην αρωματική σάλτσα ντομάτας, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε την παρμεζάνα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κυβάκια μοτσαρέλας.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα.

Αν θέλουμε γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο και βασιλικό.

 

Καλή σας απόλαυση!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ