Πλιγούρι με μανιτάρια και κρασί
Υλικά:
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 500 γραμ. μανιτάρια
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 2 φλιτζ. πλιγούρι
• 1 κ.σ. πελτές
• 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
• 4 φλιτζ. ζωμός λαχανικών (ζεστός)
• 2 κ.σ. μαϊντανός
• αλάτι
• πιπέρι
• λίγο τριμμένο τυρί (σε περίπτωση που νηστεύετε, μπορείτε να το παραλείψετε ή να προσθέσετε νηστίσιμο τυρί)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το πλιγούρι, τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μοιάζει με πιλάφι με μανιτάρια.
Τέλος, πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως με το τριμμένο τυρί.
Καλή σας απόλαυση!