Ο Chef Προτείνει

Κιμαδόπιτα πανεύκολη

Κιμαδόπιτα πανεύκολη
2 Δεκεμβρίου 2022, 07:00
Σίγουρη επιτυχία!

Υλικά:

• 2 μεγάλα χωριάτικα φύλλα (τσαλακωμένα και λαδωμένα)

• 500 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά

• 3 κ.σ. ελαιόλαδο

• 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

• 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες

• 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

• 1 αβγό

• 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

• 200 γραμ. φέτα σε τρίμματα

• 150 γραμ. κασέρι τριμμένο

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να ψηθεί και να αλλάξει τελείως χρώμα για 5 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να γίνουν διάφανα σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σε αυτό το στάδιο η γέμιση πρέπει να είναι τελείως στεγνή.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ο κιμάς.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα το αβγό με το γιαούρτι και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.

Τέλος, ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Για την κιμαδόπιτα θα χρησιμοποιήσουμε μικρό ταψί διαστάσεων 24x17 ή κοντινό μέγεθος.

Ραντίζουμε το φύλλο μας με λίγο ελαιόλαδο.

Το διπλώνουμε στη μέση και το στρώνουμε τσαλακωτά μέσα στο λαδωμένο ταψί.

Βάζουμε τη γέμιση σε μία στρώση και καλύπτουμε με φέτες ντομάτας.

Λαδώνουμε και το δεύτερο χωριάτικο φύλλο και καλύπτουμε την πίτα τσαλακώνοντας το φύλλο στην επιφάνεια.

Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ψήνουμε την κιμαδόπιτα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα στη μεσαία σχάρα.

Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου να ροδίσει καλά η πίτα.

Αφήνουμε λίγο να σταθεί για 10 λεπτά κι έπειτα σερβίρουμε.

 

Καλή σας απόλαυση!