Σοκολατόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

Σοκολατόπιτα με σιρόπι σοκολάτας
20 Ιανουαρίου 2023, 07:00
A+ A-
Σο-κόλαση!

Υλικά:

• 300 γραμ. μπισκότα γεμιστά χοντροσπασμένα

• 250 γραμ. αλεύρι

• 350 γραμ. ζάχαρη

• 1 κ.γ. σόδα

• 1/2 κ.γ. αλάτι

• 1/2 κ.γ. κανέλα

• 250 γραμ. βούτυρο

• 50 γραμ. κακάο

• 125 γραμ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα

• 240 γραμ. γάλα

• 3 αβγά

• 2 βανίλιες

• 1 γιαούρτι

 

Για το σιρόπι σοκολάτας

• 125 γραμ. βούτυρο

• 125 γραμ. κρέμα γάλακτος

• 50 γραμ. κακάο

• 1 κ.γ. υγρή βανίλια

• 250 γραμ. άχνη

 

 

Εκτέλεση:

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε μακρόστενο ταψί. Σπάμε τα μπισκότα. Πασπαλίζουμε με τα σπασμένα μπισκότα στο βουτυρωμένο ταψί.

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Ανακατεύουμε με σύρμα.

Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και το γάλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση. Αποσύρουμε.

Προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα στερεά υλικά ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπάμε τα αβγά, τις βανίλιες και το γιαούρτι και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε στο ταψί σε λεπτή στρώση. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ξεκολλήσει στις άκρες από το ταψί και να βγαίνει καθαρή από το κέντρο η οδοντογλυφίδα.

Όσο πιο μικρό είναι το ταψί τόσο πιο παχιά γίνεται η πίτα και θέλει πιο πολύ χρόνο για να ψηθεί.

 

Για το σιρόπι

Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από την ζάχαρη άχνη. Μόλις πάρει βράση το μείγμα αποσύρουμε και προσθέτουμε την άχνη ανακατεύοντας.

Περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα όσο είναι ζεστή με το ζεστό σιρόπι.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή