Ο Chef Προτείνει

Κρεμμυδοκεφτέδες

Κρεμμυδοκεφτέδες
27 Ιανουαρίου 2023, 07:00
Σκέτο άρωμα...

Υλικά:

• 6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τους

• 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα

• 3 αβγά

• 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

• 1/2 φλιτζάνι σόδα αναψυκτικό

• 3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

• 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• αλάτι

• πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια όσο πιο μικρά γίνεται.

Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αβγά, το κεφαλοτύρι, τη σόδα, τον δυόσμο, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας.

Ανακατεύοντας τα υλικά, δημιουργείται ένας παχύς χυλός, σαν τη ζύμη του κέικ.

Αφήνουμε λίγο το μείγμα να σταθεί για να βγάλει τα αρώματά του.

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να κάψει το λάδι.

Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε μία-μία στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κρεμμυδοκεφτέδες στο τηγάνι, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.

Στραγγίζουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν από το λάδι τους.

 

Καλή σας απόλαυση!