Ο Chef Προτείνει
Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και τυριά
Υλικά:
• 500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι
• 1 πιπεριά πράσινη
• 1 πιπεριά κόκκινη
• 1 σκ. σκόρδο
• 100 γρ. μπέικον (κομμάτι)
• αλάτι
• πιπέρι
• 100 γρ. τυρί κρέμα
• 100 γρ. mix τυριών
• 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα μανιτάρια οριζόντια στη μέση και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με σχάρα, με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω.
Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε τα μανιτάρια από τον φούρνο, κρατάμε το ζουμί τους σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη μαζί με τα μανιτάρια πάνω στη σχάρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 1 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει.
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και το μπέικον και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και σοτάρουμε για 10 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε τα λαχανικά και το μπέικον σε ένα ξύλο κοπής και τα ψιλοκόβουμε.
Ρίχνουμε τα λαχανικά και το μπέικον μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το μισό mix τυριών και το θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το ζουμί από τα μανιτάρια στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς στο γκριλ.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο mix τυριών από πάνω.
Μεταφέρουμε το ταψί με τη σχάρα και τα μανιτάρια στον φούρνο και ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Καλή σας απόλαυση!