Ο Chef Προτείνει

Κεφτεδάκια στον φούρνο από φακές και πληγούρι

Κεφτεδάκια στον φούρνο από φακές και πληγούρι
3 Φεβρουαρίου 2023, 07:00
Πεντανόστιμα και υγιεινά

Υλικά:


• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1 κρεμμύδι

• 2 σκ. σκόρδο

• 1/4 ματσάκι μαϊντανό

• 150 γρ. φακές βρασμένες

• 150 γρ. πλιγούρι βρασμένο

1 αβγό μέτριο

• 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

• 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

• 90 γρ. ψωμί τριμμένο

• αλάτι

• πιπέρι

 

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. 

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Προσθέτουμε στο μπολ τον μαϊντανό, τις φακές, το πλιγούρι, το αβγό, τον πελτέ ντομάτας, την παρμεζάνα, το ψωμί, αλάτι και πιπέρι.

Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια 30 γρ. το καθένα.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμα λίγο τριμμένο ψωμί στο μείγμα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. 

Αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια στα μισά του χρόνου, ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.

 

Καλή σας απόλαυση!