Ο Chef Προτείνει

Κέικ λεμονιού

Κέικ λεμονιού
6 Φεβρουαρίου 2023, 07:00
Αφράτο και μυρωδάτο

Υλικά:

• 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

• 200 γρ. καστανή, ακατέργαστη ζάχαρη

• 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

• 100 γρ. αλεσμένο αμύγδαλο

• 4 αβγά

• 2 μοσχολέμονα (λάιμ) ξύσμα

• 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο

 

Για το σιρόπι

• 4 κ.σ. ζάχαρη

• 4 λάιμ χυμό

• 1 λάιμ ξύσμα

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε λαδόκολλα.

Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και προσθέτουμε το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε καλά.

Χτυπάμε σε μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά να τα "πίνει" το μείγμα, πριν προσθέσουμε το επόμενο αβγό.

Προσθέτουμε το ξύσμα και τον παπαρουνόσπορο.

Σταδιακά ρίχνουμε τα στερεά υλικά και απαλά ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε στη φόρμα το μείγμα.

Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

 

Για το σιρόπι

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη με τον χυμό και το ξύσμα για να γίνουν σιρόπι.

 

Όπως βγάζουμε καυτό το κέικ, το τρυπάμε στην επιφάνεια και το ραντίζουμε με το σιρόπι.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.

 

Καλή σας απόλαυση!