Πανακότα
Υλικά:
• 1 λίτρο φρέσκο γάλα 0%
• 200 γραμ. μέλι
• 20 γραμ. ζελατίνη
• 1 βανίλια
• Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και τις στίβουμε.
Βάζουμε το γάλα, το μέλι, τη βανίλια και προαιρετικά το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρουν μια βράση κι ανακατεύουμε συχνά με ένα σύρμα.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες κι ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα της πανακότα σε μικρά μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η πανακότα.
Τέλος, γαρνίρουμε με μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.
Καλή σας απόλαυση!