Κρέμα καραμελέ

Κρέμα καραμελέ
29 Μαΐου 2023, 07:00
A+ A-
Όλο γλύκα!

Υλικά:

Για την καραμέλα:

• 110 γραμ. ζάχαρη

• 40 ml νερό

 

Για την κρέμα:

• 180 ml κρέμα γάλακτος

• 110 ml φρέσκο γάλα πλήρες

• 90 γραμ. ζάχαρη

• 2 αβγά

• 2 κρόκους αβγών

• ξύσμα από μισό πορτοκάλι

• 1 βανίλια

 

Εκτέλεση:

Για την καραμέλα:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και ζεσταίνουμε σε μεσαία προς δυνατή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε, ώσπου να γίνει μία ξανθιά καραμέλα.

Αμέσως μετά, όσο είναι καυτή η καραμέλα, μοιράζουμε σε 4 μπολάκια κρέμας καραμελέ.

Αφήνουμε τα μπολ να κρυώσουν.

 

Για την κρέμα:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης και ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά, μέχρι να αρχίσει να έχει ατμούς το μείγμα μας.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, βάζουμε τα αβγά, τους κρόκους και το υπόλοιπο μισό της ζάχαρης και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Όταν ζεσταθεί το μείγμα της κρέμας, το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα των αβγών συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα.

Έπειτα, περνώντας από σουρωτήρι, αδειάζουμε όλο το μείγμα μας σε μια κανάτα.

Στη συνέχεια, μοιράζουμε το μείγμα μας στα 4 μπολάκια και τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.

Καλύπτουμε το ταψί καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 100-110 βαθμούς, για 1,5 ώρα.

Όταν ψηθούν οι κρέμες μας, τις τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή