Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Υλικά:
• 1 χταπόδι (1-1,5 κιλό)
• 400 γραμ. κοφτό μακαρονάκι
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 καρότο ψιλοκομμένο
• 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
• 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
• 1 φύλλο δάφνης
• 200 ml χυμός ντομάτας
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε καλά το χταπόδι με νερό και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια περίπου 6-7 εκ.
Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και, αφού σοταριστεί, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, μαγειρεύουμε για 2 ακόμα λεπτά και προσθέτουμε το χταπόδι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μακαρονάκι και το αλάτι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
Στα τελευταία 15 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε το μακαρονάκι με 1.200 ml ζεστό νερό.
Βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά, ώστε το μακαρονάκι να τραβήξει τα υγρά και να βράσει τελείως. Αλατοπιπερώνουμε.
Καλή σας απόλαυση!