Αρνάκι με αγκινάρες
Υλικά:
• 2,5 κιλά αρνί, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
• 500 γραμ. αγκινάρες
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
• 2 φύλλα δάφνης
• 1 καρότο ψιλοκομμένο
• χυμό από 3 λεμόνια
• 100 ml λευκό κρασί
• 2,5 lt ζωμό λαχανικών
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το αρνί και σοτάρουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Μόλις είναι έτοιμο, μεταφέρουμε το αρνί σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
Έπειτα, τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αρνί, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά.
Μετά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε ξανά και βράζουμε για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις αγκινάρες, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 1,5-2 ώρες ελέγχοντας αν χρειάζεται κι άλλο ζωμό το φαγητό. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού μαζί με τον άνιθο.
Καλή σας απόλαυση!