Πανακότα
Υλικά:
• 500 ml φρέσκο γάλα
• 100 γραμ. ζάχαρι
• 10 φύλλα ζελατίνης
• Βανίλια
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, με παγωμένο νερό και πάγο, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε περίπου το μισό γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Αμέσως μετά, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες που έχουν μαλακώσει ανακατεύοντας καλά με το σύρμα για να λιώσουν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το άλλο μισό γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε σε φορμάκια ή μπολάκια της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.
Σερβίρεται σκέτη ή με οποιαδήποτε μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Καλή σας απόλαυση!