Μελιτζάνες με φακές
Υλικά:
• 2 μελιτζάνες κομμένες κατά μήκος σε φέτες
• 140 γραμ. φακές ψιλές
• 125 γραμ. μοτσαρέλα σε κομμάτια
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 400 γραμ. ντομάτα κονκασέ
• 4-5 φύλλα βασιλικού
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.
Λαδώνουμε και τις δύο πλευρές από κάθε φέτα μελιτζάνας με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν γυρνώντας τις μία φορά.
Βράζουμε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα και 1/2 ποτήρι νερό.
Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τις φακές και τον βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα ταψί απλώνουμε το μείγμα με τις φακές. Από πάνω απλώνουμε φέτες μελιτζάνας. Επαναλαμβάνουμε κλείνοντας με στρώμα από φέτες μελιτζάνας.
Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Καλή σας απόλαυση!