Cheesecake σοκολάτας
Υλικά:
Για τη βάση:
• 250 γραμ. σοκολατένια μπισκότα τύπου πτι μπερ θρυμματισμένα
• 200 γραμ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
• 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
• 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
• 250 γραμ. τυρί μασκαρπόνε
• 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα:
• κακάο
Εκτέλεση:
Για τη βάση:
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε το μείγμα με τα μπισκότα στον πάτο και στα τοιχώματα μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπασμένη βάση, διαμέτρου 20 εκατ., που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Πατάμε καλά το μείγμα με ένα ποτήρι, για να γίνει συμπαγές.
Μεταφέρουμε τη βάση στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
Για τη γέμιση:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μασκαρπόνε, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, και ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθεί και πάλι το μείγμα.
Αφαιρούμε τη βάση από την κατάψυξη, αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 μέρα.
Ξεφορμάρουμε το cheesecake και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο.
Καλή σας απόλαυση!