Φιλέτο σολομού με σάλτσα λεμόνι

Φιλέτο σολομού με σάλτσα λεμόνι
11 Αυγούστου 2023, 07:00
A+ A-
Φίνο πιάτο!

Υλικά:

• 2 φιλέτα σολομού (200 γραμ. το καθένα)

• ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

 

Για τη σάλτσα:

• 330 ml κρέμα γάλακτος

• ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

• 60 γραμ. βούτυρο

• 1 σκελίδα σκόρδο

• 1 κ.σ. σχοινόπρασο

• 1 κ.σ. άνιθος ψιλοκομμένος

• 1 κ.γ. κάπαρη

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:


Σε ένα πιάτο βάζουμε τους σολομούς, τους λαδώνουμε και τους αλατοπιπερώνουμε. 

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί και δίνουμε χρώμα στους σολομούς, 2 λεπτά από κάθε μεριά (ξεκινώντας από τη μεριά της πέτσας).

Έπειτα, βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι με την πέτσα προς τα πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 8-10 λεπτά.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο μαζί με το σκόρδο και τα σοτάρουμε για ένα λεπτό. Σβήνουμε με τον χυμό από το λεμόνι, προσθέτουμε την κρέμα και την αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. 

Σερβίρουμε με το ψάρι.
 

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή