Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια
Υλικά:
• 200 γραμ. φάβα
• 1.400 ml νερό
• 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 30 γραμ. ξίδι βαλσάμικο
• αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα με το νερό και βράζουμε για 1 ώρα ξαφρίζοντας τακτικά.
Μόλις αρχίσει να λιώνει και έχει "πιει" σχεδόν όλο το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας κάθε 2-3 λεπτά με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ξίδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό.
Βάζουμε τη φάβα σε ένα πιάτο, από πάνω ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!