Μελιτζάνες σουφλέ

Μελιτζάνες σουφλέ
4 Σεπτεμβρίου 2023, 07:00
A+ A-
Ας κρατήσουμε λίγο ακόμα το καλοκαίρι...

Υλικά:

• 6 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες

• 1 κιλό ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια

• 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

• 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο

• 250 γραμ. φέτα θρυμματισμένη

• 250 γραμ. ανθότυρο θρυμματισμένο

• 250 γραμ. γιαούρτι

• 1/2 φλιτζ. φρέσκο γάλα

• 3 αβγά

• 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε φέτες.

Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα (θα χρειαστούμε 2 λαμαρίνες) και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ώστε να μαραθούν.

Προσθέτουμε τις ντομάτες σε κύβους και βράζουμε τη σάλτσα για 8-10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, καθώς και τον βασιλικό.

Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα, ώστε να ενωθεί με τα αβγά.

Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. βάζουμε μία στρώση μελιτζάνες.

Ανακατεύουμε τα δύο τυριά (φέτα και ανθότυρο) και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τη μελιτζάνα.

Περιχύνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και το μισό μείγμα αβγών.

Κάνουμε δεύτερη στρώση μελιτζάνας και πασπαλίζουμε με τα τυριά, τη σάλτσα ντομάτας και το υπόλοιπο μείγμα αβγών.

Καλύπτουμε με μια στρώση μελιτζάνας και ροδέλες ντομάτας.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

Αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Κόβουμε και σερβίρουμε το σουφλέ, αφού κρυώσει λίγο.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή