Κεφτεδάκια με ούζο
Υλικά:
• 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
• 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
• 1 ώριμη, μεγάλη ντομάτα τριμμένη
• 3 φέτες ψωμί του τοστ
• 5-6 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ. ξίδι
• 4 κ.σ. ούζο
• 1 αβγό
• αλάτι
• πιπέρι
• αλεύρι
• ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Bάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο.
Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά, γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη.
Τρίβουμε και την ντομάτα μέσα στον κιμά.
Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε με μπόλικο αλάτι.
Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά.
Ζυμώνουμε το μείγμα πάρα πολύ καλά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς).
Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι.
Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.
Καλή σας απόλαυση!