Χοιρινή τηγανιά
Υλικά:
• 800 γραμ. χοιρινή σπάλα κομμένη σε μπουκιές
• 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο (το λευκό μέρος)
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
• 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
• 1 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί
• 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το κρέας και το πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε από όλες τις μεριές το χοιρινό για 10 λεπτά.
Βγάζουμε και αφήνουμε σε μια πιατέλα το κρέας.
Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά.
Ξαναβάζουμε το χοιρινό κρέας στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρασί.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά το κρέας, να μαλακώσει καλά, να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.
Καλή σας απόλαυση!