Καριόκες
Υλικά:
• 250 γραμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
• 450 γραμ. πτι μπερ
• 500 γραμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
• 4 αβγά
• 200 γραμ. άχνη
• 3 κ.σ. κακάο
• 1 φλιτζ. του ελληνικού καφέ κονιάκ
• 1 βανίλια
• 600 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Αλέθουμε σε σκόνη τα μπισκότα.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα το μείγμα.
Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαργαρίνη, το κακάο, το μπισκότο, το κονιάκ, τη βανίλια και, τέλος, την καρυδόψιχα.
Τελειώνουμε το ζύμωμα των υλικών με το χέρι.
Χωρίζουμε σε 4 κομμάτια τη ζύμη και πλάθουμε σε ρολό.
Τυλίγουμε τα ρολά σε μεμβράνη στρίβοντας τις άκρες για να συμπιεστεί το ρολό.
Παγώνουμε τα ρολά για 1,5 ώρα στην κατάψυξη.
Έπειτα, αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκατ. και μία-μία βουτάμε τις καριόκες στην κουβερτούρα, την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.
Γυρίζουμε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών κι από την άλλη πλευρά.
Αφήνουμε τις καριόκες σε λαδόκολλα, ώστε να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα.
Τις διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή σας απόλαυση!