Πένες με σάλτσα φιστικοβούτυρου
Υλικά:
• 250 γραμ. πένες
• 150 γραμ. φιστικοβούτυρο
• 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
• 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
• 1 καρότο τριμμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 1/4 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
• 200 ml γάλα αμυγδάλου
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε λίγο από το νερό που τις βράσαμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αδειάζουμε μέσα τις πιπεριές μαζί με το καρότο και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το τζίντζερ, λίγο από το νερό που βράσαμε τις πένες, το γάλα αμυγδάλου και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει να πήζει η σάλτσα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το φιστικοβούτυρο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις πένες.
Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις γεύσεις μας.
Καλή σας απόλαυση!