Μπισκότα με σταφίδες
Υλικά:
• 120 γραμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
• 210 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 80 γραμ. σταφίδα σουλτανίνα
• 90 γραμ. ζάχαρη
• 20 ml γάλα καρύδας
• 1/4 κ.γ. κανέλα τριμμένη
• 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
• 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν πάουντερ, τις σταφίδες, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι σε δόσεις.
Ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος 5-7 χιλ. Κόβουμε κομμάτια σε στρογγυλό σχήμα με ένα κουπάτ ή ποτήρι διαμέτρου 6 εκ. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και τα τοποθετούμε μέσα.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλο το ζυμάρι και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
Καλή σας απόλαυση!