Κατσικάκι κοκκινιστό με πατάτες
Υλικά:
• 1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε κύβους
• 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 400 γραμ. ντομάτα κονκασέ
• 2 κ.σ. πελτές
• 100 ml κόκκινο κρασί
• 1 ξυλάκι κανέλας
• 2 φύλλα δάφνης
• 1 λίτρο νερό
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το κατσικάκι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά, από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το ξυλάκι κανέλας, τα φύλλα δάφνης και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κατσικάκι και να δέσει η σάλτσα.
Καλή σας απόλαυση!