Κατσικάκι κοκκινιστό με πατάτες

Κατσικάκι κοκκινιστό με πατάτες
25 Σεπτεμβρίου 2023, 07:00
A+ A-
Λιώνει στο στόμα!

Υλικά:

• 1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε κύβους

• 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες

• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 400 γραμ. ντομάτα κονκασέ

• 2 κ.σ. πελτές

• 100 ml κόκκινο κρασί

• 1 ξυλάκι κανέλας

• 2 φύλλα δάφνης

• 1 λίτρο νερό

• ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:


Τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το κατσικάκι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά, από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το ξυλάκι κανέλας, τα φύλλα δάφνης και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κατσικάκι και να δέσει η σάλτσα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή