Λαζάνια με σπανάκι

Λαζάνια με σπανάκι
29 Σεπτεμβρίου 2023, 07:00
A+ A-
Πρέπει να τα δοκιμάσετε!

Υλικά:

• 1 πακέτο λαζάνια

• 600 γραμ. σπανάκι χοντροκομμένο

• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 100 γραμ. βούτυρο

• 100 γραμ. αλεύρι

• 1 λίτρο γάλα

• 100 γραμ. παρμεζάνα (και έξτρα για το πασπάλισμα)

• ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε να ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι με το σπανάκι και σοτάρουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη.

Για την κρέμα τυριών, τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί το αλεύρι.

Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, ώστε να μη σβολιάσει, και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Προσθέτουμε το σπανάκι, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου διαμέτρου 25x35 εκ., απλώνουμε μέσα λίγο από το μείγμα της κρέμας, από πάνω στρώνουμε 3 λαζάνια και από πάνω κρέμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια και η κρέμα.

Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Αφήνουμε τα λαζάνια να κρυώσουν, κόβουμε και σερβίρουμε.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή