Ρεβυθοκεφτέδες
Υλικά:
• 700 γραμ. ρεβύθια βρασμένα
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1/4 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
• 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 1 κ.γ. ρίγανη
• 2 κ.σ. βασιλικός
• 2 κ.σ. θυμάρι
• 1 κ.γ. πάπρικα
• 200 γραμ. ψωμί θρυμματισμένο
• 50 γραμ. αλεύρι
• αλάτι
• πιπέρι
• ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Στο multi βάζουμε τα ρεβύθια, το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα πολτοποιούμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το δυόσμο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, την πάπρικα, το βασιλικό, το θυμάρι, το ψωμί και το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια και στη συνέχεια τα αλευρώνουμε.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί το λάδι.
Στη συνέχεια, τηγανίζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες, μέχρι να "χρυσαφίσουν".
Τους μεταφέρουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστούς.
Καλή σας απόλαυση!