Μάφινς με ζαμπόν και τυρί

Μάφινς με ζαμπόν και τυρί
6 Οκτωβρίου 2023, 07:00
A+ A-
Εξαιρετική επιλογή για μπουφέ

Υλικά:

• 2 φλιτζ. αλεύρι

• 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

• 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

• 1 και 2/3 φλιτζ. γάλα φρέσκο

• 2 αβγά

• 230 γραμ. ζαμπόν σε κύβους

• 110 γραμ. γραβιέρα τριμμένη

• 2 κ.σ. ζάχαρη

• 1,5 κ.γ. αλάτι

• 1/2 κ.γ. πιπέρι

• 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για μάφινς (η συνταγή μας βγάζει 18 μάφινς).

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, το σκόρδο και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα, τα αβγά και το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών υλικών στο μίγμα των στερεών και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το ζαμπόν και το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.

Μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στις θήκες και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή