Κρεμμυδόπιτα
Υλικά:
• 2 πακέτα φρέσκο χωριάτικο φύλλο
• 5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
• 6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
• 2 πράσα κομμένα σε φέτες
• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
• 2 αβγά
• 300 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 5 κ.σ. ελαιόλαδο και επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πράσα και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και τα κρεμμύδια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μαϊντανό, τον άνιθο, την κεφαλογραβιέρα, τα αβγά και λίγο πιπέρι.
Αφαιρούμε τα κρεμμύδια και τα πράσα από τη φωτιά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Απλώνουμε 4-5 χωριάτικα φύλλα στον πάτο του ταψιού λαδώνοντας το κάθε ένα με ελαιόλαδο και αφήνοντας τις άκρες των φύλλων έξω από το χείλος του ταψιού.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση στα φύλλα.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4-5 φύλλα λαδώνοντας και πάλι το καθένα με ελαιόλαδο και τυλίγουμε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν στρίβοντας τες ελαφρά.
Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζουμε και την ψήνουμε στους 180 βαμούς για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας απόλαυση!