Κέικ λεμονιού

Κέικ λεμονιού
13 Οκτωβρίου 2023, 07:00
A+ A-
Μυρωδάτο και αφράτο!

Υλικά:

• 400 γραμ. αλεύρι

• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

• 340 γραμ. ζάχαρη

• 250 γραμ. βούτυρο

• 180 ml γάλα φρέσκο

• 4 αβγά

• 100 ml χυμό λεμόνι

• ξύσμα από ένα λεμόνι

• 2 βανίλιες

• 1/2 κ.γ. αλάτι

 

Εκτέλεση:


Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα κι έπειτα προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο μισό, προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το γάλα εναλλάξ.

Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 30x15 εκατ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά, μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και να βγαίνει καθαρό.
 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή