Φακόρυζο

Φακόρυζο
16 Οκτωβρίου 2023, 07:00
A+ A-
Υγιεινό και πεντανόστιμο!

Υλικά:

• 250 γραμ. φακές ψιλές

• 250 γραμ. ρύζι Καρολίνα

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 στικ σέλερι ψιλοκομμένο

• 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη

• 50 ml λευκό κρασί

• 1 κ.γ. κύμινο

• 1 κ.γ. ρίγανη

• 1 φύλλο δάφνης

• 700 ml ζωμό λαχανικών

• ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:


Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τις φακές και τις ξεπλένουμε κάτω από αρκετό κρύο νερό.

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις φακές. Τις αφήνουμε να πάρουν μία βράση και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά.

Αδειάζουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.

Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι, τις φακές, το κύμινο, τη ρίγανη, τη δάφνη και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και να εξατμιστούν τα υγρά.
 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή