Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα
27 Οκτωβρίου 2023, 07:00
A+ A-
Ζουμερή και μυρωδάτη!

Υλικά:

• 1 πακέτο φύλλο κρούστας

• ξύσμα από ένα πορτοκάλι

• 250 γραμ. ζάχαρη

• 200 ml αραβοσιτέλαιο

• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

• 2 βανίλιες

• 4 αβγά

• 1 γιαούρτι

 

Για το σιρόπι:

• 500 γραμ. ζάχαρη

• 750 ml νερό

• 1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο

• 1 ξυλάκι κανέλας

 

Εκτέλεση:

Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας για 3 έως 5 ώρες να στεγνώσουν.

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις πάρει βράση, το αφήνουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά και μετά αποσύρουμε.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε σε χαμηλή ροή το αραβοσιτέλαιο, το γιαούρτι, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.

Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε λίγο-λίγο τα στεγνά φύλλα κρούστας, αφού πρώτα τα θρυμματίσουμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ ή ένα πιρούνι.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 32x22 εκ. και μεταφέρουμε τη ζύμη.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Τέλος, σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει καλά πριν κόψουμε.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή