Κατσικάκι στην κατσαρόλα

Κατσικάκι στην κατσαρόλα
10 Νοεμβρίου 2023, 07:00
A+ A-
Για το κυριακάτικο τραπέζι!

Υλικά:

• 1.500 γραμ. κατσικάκι κομμένο σε μερίδες

• 200 ml ελαιόλαδο

• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

• 5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

• 1 κ.γ. ξερή ρίγανη

• 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

• 120 ml γλυκό κρασί λευκό

• χυμό από 2 λεμόνια

• 1 κ.γ. κορν φλάουρ

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κρέας και το σκουπίζω με απορροφητικό χαρτί να φύγουν όλα τα υγρά και στη συνέχεια το αλατοπιπερώνω καλά.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά.

Τοποθετούμε τα κομμάτια κρέατος σε δόσεις (πρέπει να είναι σε μονή στρώση) και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να θωρακιστούν καλά. Βγάζουμε σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε μέχρι να τα σοτάρουμε όλα.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Έπειτα, επαναφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με τα υγρά που θα έχουν συγκεντρωθεί στην πιατέλα.

Σβήνουμε με το κρασί και ανακινούμε την κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τη φρέσκια και ξερή ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 2 λεπτά και ρίχνουμε το κορν φλάουρ, αφού πρώτα το έχουμε διαλύσει σε 2 κ.σ. νερό. Ανακινούμε την κατσαρόλα για να "δέσει" η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το κατσικάκι με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή