Μουστοκούλουρα

Μουστοκούλουρα
13 Νοεμβρίου 2023, 07:00
A+ A-
Τραγανά και μυρωδάτα!

Υλικά:

• 330 ml μούστο

• 330 ml ελαιόλαδο

• 100 γραμ. καστανή ζάχαρη

• 100 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη

• χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι ή 2 μικρά

• 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

• 3 κ.γ. τριμμένη κανέλα

• 1,5 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο

 

Εκτέλεση:


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον μούστο, το ελαιόλαδο, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια, δημιουργούμε μπαλάκια των 40 γραμ. και φτιάχνουμε τα μουστοκούλουρα σε ό,τι σχήμα θέλουμε (κύκλο, κοτσίδα κλπ.).

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή