"Μεθυσμένα" συκωτάκια κοτόπουλου
Υλικά:
• 1 κιλό συκωτάκια κοτόπουλου
• 125 ml λευκό κρασί
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
• 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
• 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο
• 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
• 1/2 χυμός λεμονιού
• ελαιόλαδο
• αλεύρι
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα συκωτάκια κοτόπουλου, στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε.
Σε δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα συκωτάκια για περίπου 3-4 λεπτά, ώστε να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο ακόμα ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη.
Συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα, ώστε να "δέσουν" όλα τα υλικά μαζί.
Καλή σας απόλαυση!