Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες
15 Δεκεμβρίου 2023, 07:00
A+ A-
Λιώνουν στο στόμα!

Υλικά:

 

Για τους κουραμπιέδες:

• 1.200 γραμ. αλεύρι

• 600 γραμ. βούτυρο παγωμένο

• 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

• 250 γραμ. αμύγδαλα

• 4 βανίλιες

• 220 γραμ. ζάχαρη άχνη

• 60 ml κονιάκ

 

Για το ράντισμα:

• ανθόνερο (προαιρετικά)

 

Για το πασπάλισμα:

• 2 σακουλάκια ζάχαρη άχνη

• 4 βανίλιες

 

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στους 160 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το παγωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε για περίπου 20 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το κονιάκ και στο τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία αφράτη ζύμη.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμ θέλουμε και τους βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα σακουλάκια ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.

Μόλις ψηθούν οι κουραμπιέδες και κρυώσουν, τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και στη συνέχεια τους περνάμε από το μείγμα ζάχαρη άχνη-βανίλιες.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή