Πένες σουφλέ
Υλικά:
• 500 γραμ. πένες
• 1,2 lt φρέσκο γάλα
• 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
• 300 γραμ. φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια
• 60 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 60 γραμ. τσένταρ τριμμένο
• 5 αβγά
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί βάζουμε τις πένες άβραστες, το φρέσκο γάλα, το βούτυρο και τη φέτα.
Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να "τραβήξει".
Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αβγά μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τις πένες με το μείγμα.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με το τριμμένο κεφαλοτύρι και το τριμμένο τσένταρ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, ψήνουμε στο γκριλ, ώστε να κάνει κρούστα.
Καλή σας απόλαυση!